Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Βιβλίο για τις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Β.ΑΠΕ) από τον ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ


Μια εξαιρετική προσπάθεια πραγματοποίησε ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο  ΜΑΝΗΣ), μέλος του Δικτύου Λακωνίας, και λαμβάνει χώρα από τις 27 Απριλίου 2013. Πρόκειται για μία εκδοτική προσπάθεια του συλλόγου, προκειμένου, όπως αναφέρεται και στο δελτίο Τύπου που μας έστειλαν, να καλυφθεί το μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης και το τεράστιο πλεόνασμα παραπληροφόρησης που υπάρχει, σχετικά με τις ΑΠΕ.
Ο σύλλογος εξέδωσε ένα 96 σέλιδο βιβλίο με τίτλο: "Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Β.ΑΠΕ) με... κριτική ματιά" και υπότιτλο "Ενεργειακός Σχεδιασμός - Ανεμογεννήτριες - Φωτοβολταϊκά"  επιχειρώντας με απλό, αλλά τεκμηριωμένο τρόπο, να δώσει πληροφορίες, επιστημονικά δεδομένα και απαντήσεις σε αρκετά ζητήματα σχετικά με ανεμογεννήτριες φωτοβολταϊκά, ενεργειακό σχεδιασμό και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γενικώς, αλλά και ειδικώς, σε ό,τι αφορά στη Λακωνία. 
 
Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε τη σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο του συλλόγου:
http://peripolomanis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_25.html 


Το βιβλίο θα βρίσκεται από το Σάββατο το πρωί 27/4/2013 στο Γύθειο, στην πλατεία Αναγνωστάκου (που βρίσκεται και η παιδική χαρά, επί της Ερμού) και θα διατίθεται από τον ΠΕριβαλλοντικό Πολιτιστικό Όμιλο Μάνης στο Bazaar που διοργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυθείου με τίτλο"Έμπνευση - Εκφραση - Δημιουργία" από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

1 σχόλιο: